Hokeji v Brně vládne Masarykova univerzita. Praha bude znát šampiona už brzy

Hokeji v Brně vládne Masarykova univerzita. Praha bude znát šampiona už brzy

„Brno je naše,“ znělo včera večer tribunami zaplněné Kajot areny. Ten pokřik patřil fanouškům mužstva Masarykovy univerzity, které obhájilo loňské vítězství v Hokejovém souboji univerzit. Modrý tým porazil soupeře z Vysokého učení technického 5:3. 

Základ výhry vznikl už v první třetině duelu, kterou Masarykova univerzita vyhrála díky brankám Aleše Staňka, Michala Matouše a Jiřího Nováka 3:1. Byly to ale nejdřív nervy, jako první, hned ve čtvrté minutě, totiž inkasoval modrý tým.

„Dostali jsme rychlý první gól, který nás dostal trochu do kolen, ale naštěstí jsme se zvedli. Vyhrát pro nás bylo těžší než loni, VUT poskládalo o něco silnější mužstvo,“ komentoval duel kouč výběru Masarykovy univerzity Jiří Sedláček, který už přemýšlel i nad dalším ročníkem zápasu. „Měl by být ještě zajímavější.“

Foto: Studenta

Výkony jeho celku i soupeře sledovalo přímo v brněnské hokejové hale 7000 tisíc diváků, Kajot arenu se podruhé za sebou podařilo zcela vyprodat. „Mám pocit, že i atmosférou je zápas pořád lepší a lepší, ačkoliv to samozřejmě nemůže stoupat donekonečna. Osobně mám ze všeho v den duelu ohromné nervy, radost z toho, že se nám hokej povedlo zorganizovat, přijde až zítra,“ popsal včera svoje pocity hlavní organizátor souboje Rastislav Bekényi, jehož znovu potěšila skvělá nálada v hale.

Foto: Studenta

Hlavně atmosféra dělá zápas jedinečným a každoročně láká další a další hokejisty. Mezi nováčky v týmu vítězů patřil mimo jiné Nor Simen Brekke. Na lékařské fakultě studuje medicínu v anglickém programu a do týmu se dostal přes doporučení spolužáků a bývalého kouče modrého výběru Jiřího Tobiáše.

Podle vlastních slov měl duel tak trochu k 22. narozeninám, které oslavil 19. října. „Kluci v týmu mi říkali, že je to skvělý zážitek, a měli pravdu. Úplně mě to ohromilo,“ líčil po utkání Brekke. Sám má hokejových zkušeností spoustu. Doma v Norsku hrál nejvyšší mládežnické soutěže a nastupoval také za národní výběr. Mezi střelce se ale nakonec nezapsal.

Foto: Studenta

Ke konečnému výsledku 5:3 přispěl z výběru Masarykovy univerzity ještě Lukáš Hnilička a Patrik Medřický. Oba už zažili několik duelů proti VUT, stejně jako střelec druhé branky Michal Matouš, jenž se na právnické fakultě mezitím z pozice studenta magisterského oboru přesunul na doktorát. Že by to bylo kvůli tomu, aby mohl univerzitu dál reprezentovat na hokejovém souboji, ale odmítnul.

„Pro mě je to hlavně zpestření. Překvapuje mě, kolik lidí třeba i u nás na fakultě o zápasu a o tom, že v něm hraju, ví. Loni si mě pak chtěli na Facebooku přidávat do přátel lidé, které vůbec neznám,“ povídal s úsměvem Matouš. Svoji univerzitu možná letos na ledě nehájil naposledy. Patří totiž do širšího výběru české reprezentace, která se chystá na prosincovou univerziádu.

Prahu čeká hokejová bitva už příští týden!

Hokejová bitva mezi pražskými univerzitami se odehraje už 31. října! Přečti si, jak fandit, a co tě v Tipsport areně čeká!

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější