Studenti vyzývají světovou konkurenci na legendárním závodě Jizerská 50

Studenti vyzývají světovou konkurenci na legendárním závodě Jizerská 50

Zažijte jedinečný zážitek, staňte se součástí slavné Jizerské 50, které se každoročně účastní stovky českých studentů.

V Česku není slavnějšího zimního závodu. Jizerská 50 je synonymem pro běžecké lyžování. Je výzvou a zároveň silným zážitkem. Na začátku tradice trvající 45 let stáli severočeští horolezci, dnes jsou to tisícovky nadšených běžkařů, kteří si užívají jedinečnou atmosféru v srdci Jizerských hor.

Už na konci 60. let stáli u zrodu studenti a nadaní sportovci. To oni započali tradici, která trvá dodnes, a které se účastní přes 7 tisíc běžců na lyžích z celého světa. Jizerská 50 je fenomén české zimy, je výzvou a snem mnoha běžkařů. Není proto divu, že slavné závody vyhledávají především mladí sportovci z řad studentů.

Foto: Studenta

Jak se závodu zúčastnit má každý několik možností. V rámci třídenního programu od 10. do 12. ledna 2014 může každý běžet individuální závody na 25 klasickou technikou, 30 volnou technikou, nebo složit čtyřčlenný štafetový tým. Součástí programu je rovněž exhibice historických lyžníků zakončená skokanskou disciplínou a ohňostrojem. Prostor dostávají v rámci MiniJizerské i děti.

Jizerská 50 je cestou za zážitky, dobrodružstvím a odhodláním. Vyzvat Jizerskou 50 může každý. Více informací se o jednotlivých závodech se dočtete www.jiz50.cz. Zde se rovněž můžete přihlásit.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější